Gyakran ismételt kérdések

Ha bármilyen kérdésed van amire nem találod oldalunkon a választ, írj nekünk a hello@easyexplainvideo.com e-mailre.

GYIK

Mennyi idő mire elkészül a videó?

Általában 4 és 6 hét egy videó gyártási ideje. Ennél tudunk gyorsabban is dolgozni, de sok múlik azon is, hogy tőled milyen gyorsan kapjuk a visszajelzéseket. Szóval praktikusan ezzel az időintervallummal számoljál. Ha gyorsabban kell a videó, megoldható, de akkor tőled is gyors visszajelzésekre lesz szükség.

Mi az ajánlott hossza egy ilyen videónak?

Tapasztalataink és felméréseink alapján 90 másodperc az ideális hossz. A Youtube statisztikái alapján ennyi ideig szokott egy átlagos néző odafigyelni a videókra. Természetesen, hogyha a kínálatod bemutatására ez nem elég, lehet hosszabb is, de 2 perc kell hogy legyen a maximum, hogy a videó mindenképp szórakoztató is legyen, hiszen a legfontosabb, hogy a lehetséges vevők/ügyfelek mindenképp végignézzék a videót.

Kiválaszthatom én a narrátort?

Általában a produkció ezen a pontján elküldjük több férfi és női narrátor hangmintáit, amik közül kiválaszthatod, szerinted melyik illene a legjobban a videóhoz. Minél szélesebb körben beszélt a nyelv (pl. Angol, Német), annál több mintából lehet választani. Ez ugyanúgy vonatkozik a különböző nyelvjárásokra, akcentusokra.

Mennyibe kerül egy videó, és miktől függ ez az ár?

Három fő tényező van ami alapján a videók díjazását számoljuk. Elsősorban a stílus: lehet az infografika, pálcika emberes vagy rajzfilm stílusú… Másodsorban a videó nyelve (vagy nyelvei), végül pedig a kívánt termék/szolgáltatás amit a videónak el kell magyaráznia – hiszen nem mindegy ha egy mobil alkalmazást vagy egy stadiont akarsz bemutatni…

Megrendelhetem a videót többféle nyelven is?

Persze! Ahhoz, hogy a videód más nyelven is elkészüljön, három dolgot kell csinálnunk: Lefordítani a narrációt, majd azt felvenni, végezetül a videót vágással hozzáigazítani. Ez általában 2 hetet jelent és 5-700 Euróba kerül, a nyelvtől függően.

Milyen formátumban és felbontásban kapom meg a kész videót?

Bármilyen kívánt formátumban! Az összes videónk 1080p HD, tehát ha egy moziban vetíted, a kép akkor is gyönyörű és éles marad!

Hol tudom a videót megosztani?

A videók megosztására 2 opciót javasolunk. Megoszthatjuk mi is a weboldalunkon, mondjuk a Youtube vagy Vimeo-n keresztül – így esetleg akár többen is megnézhetik, esetleg több ügyfelet szerezhet (és mi is). Vagy megoszthatod a saját weboldaladon is, ha van elég tárhelyed és sávszélességed!

Miért hasznosak ezek a bemutató animációk?

Sokszor kérdezik ezt tőlünk. Erre egy elég hosszú lista a válasz, hogy segíthet téged és a cégedet, hogyan és mire lehet ezeket használni, de dióhéjban: kirakhatod a weboldaladra, segíthet több vevőt/ügyfelet szerezni, hírnevet építeni, kiváló közösségi rendezvényekre, prezentációkra és még rengeteg másra!

Kinél lesz a videó tulajdonjoga?

Nálad, amikor elkészül. Viszont miután megkaptad a kész verziót, nem változtathatod meg, de korlátlanul használhatod az interneten. Természetesen ha azt szeretnéd hogy leadják a TVben, az is lehetséges, csak előtte ismét vedd fel velünk a kapcsolatot!